’s Avonds spraken we af met onze B&B Italia agent bij een Restaurant aan het Comomeer om te genieten van het heerlijke Italiaans eten en samen met andere dealers o.a. uit Duitsland, een superleuke avond te hebben.

De volgende dag zijn we vroeg uit de veren voor een koninklijk ontbijt. Rond 9 uur worden we opgehaald om vervolgens naar een locatie aan het Comomeer te gaan waar B&B Italia de nieuwe outdoor collectie presenteert. Een okerkleurig landhuis met Celedon kleurige luiken, omringd door oude hoge bomen in warme herfsttinten, klimop en een geurende bloementuin; je kunt je werkelijk geen stijlvollere en mooiere plek bedenken als daar.

Eigenlijk mogen we nog niets over de B&B Italia collectie 2020 posten op social media, althans, geen foto’s, maar misschien toch wel leuk om zo een tipje van de sluier te geven.

De Japanse ontwerper Naoto Fukasawa heeft een prachtige nieuwe teak collectie ontworpen; het model Ayana heeft een serene en oosterse uitstraling. Het teak heeft een repeterend lijnenspel in de rug van de loungebanken en fauteuils en doet een beetje denken aan authentieke bamboe meubelen van weleer. De salontafel combineert hier mooi bij en is ontworpen met een licht groene natuurstenen blad, die weer mooi in contrast staat met de teakhouten tafelpoten. De volle comfortabele kussens van de Ayana zijn bekleed met nieuwe stoffen in prachtige dessins, variërend van licht tot donkere natuurtinten. Ook zijn er stoffen in bijvoorbeeld jeans blauw; vrolijk en tegelijk sober en verrassend.

Antonio Citterio heeft voor dit seizoen een stoere lounge set ontworpen; de Hybrib, die hier in verschillende opstellingen te zien was. Het model Hybrib heeft een aluminium onderstel, die je subtiel als randje onder de stoffering door kunt zien. Hij heeft brede rug- en armleuningen en pootjes die rank en slank ogen bij deze tijdloze bank. Als je op de Hybrib loungebank zit voel je je omarmt door zachte en comfortabele kussens; echt een bank om in weg te kruipen. De loungebank is stoer, comfortabel maar vooral tijdloos. Bij de verschillende uitvoeringen van de Hybrib staan gevlochten krukjes in diverse maten in het donkerblauw en in donkergrijs en lichtgrijze tinten.

Ook de ovale eettafel ontworpen door Antonio Citterio, Ginepro genaamd, met een natuurstenen blad en stalen onderstel heeft een tijdloze uitstraling en is prachtig te combineren met de Erica armstoel omdat dit lichtgroene frame weer heel mooi combineert met de kleur het natuurstenen blad.

Ook lounge bank Ribes heeft nieuwe design details gekregen; deze lijn is nu ook verkrijgbaar met een vastzittend teak tafeltje aan weerszijde. B&B Italia presenteert hier de lounge bank Ribes met een koraalrode aluminium frame en antraciet gestreepte kussens die versierd zijn met een rode bies.

Het leuke aan de nieuwe stoffencollectie van B&B Italia is dat je nu het zitkussen ook kunt laten confectioneren met een contrasterende bies, wat een bijzonder krachtig accent kan zijn bij een loungebank of daybed. De stoffen van de outdoor B&B collectie 2020 bestaan uit effen en gedessineerde stoffen. De effen stoffen zijn subtiel en hebben een fijne of een grove binding, beide hebben een stoere uitstraling. De gedessineerde stoffen variëren van; oker, oranje, rood, jeans blauw, aarde, grijs en lichte natuurtinten en de gedessineerde stoffen bestaan uit een beige ondergrond gecombineerd met een tint uit bovenstaande kleuren.

Na een late lunch op deze bijzondere plek moesten we helaas alweer het vliegtuig pakken richting Nederland. Uiteraard genieten nog even van het prachtige omgeving; Ciao bella Italia! Arrivederci!

Bij besteding vanaf € 600,- gratis Balad lamp 25 hoog, bij besteding vanaf € 1200,- gratis Balad 38 hoog