Wie voor het eerst naar Parijs gaat heeft meer dan eens “de verplichte nummers” als de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, het Louvre &c op het programma staan. Leuke eetadresjes worden bij vrienden opgevraagd of online geselecteerd.

Maar, naar mate je vaker naar Parijs gaat, ga je op een gegeven moment vanzelf je eigen ding doen. De stad op jouw eigen manier beleven, jouw favoriete plekjes aflopen. Je weet dan dat de lekkerste macarons toch écht bij Ladurée vandaan komen, het bij Brasserie Lipp heerlijk zuurkool eten is.

En, na een lange dag banjeren over de boulevards, struinen door oude wijkjes en het hoofd & tassen gevuld met souvenirs is het fijn om onder uit te zakken in een van de stadsparken welke Parijs telt. Bij voorkeur in de enige echte Luxembourg stoel, flesje Vittel in de hand. En dan bedenk je je dat je eigenlijk helemaal niet meer wilt opstaan. Dat je best wel lekker zit in de Luxembourg stoel. Erg lekker zelfs.

De meeste souvenirs kun je makkelijk in het vliegtuig of de Thalys meenemen. Maar diegenen die denken dat deze stoeltjes thuis ook wel leuk zullen staan hebben een uitdaging. Of toch niet…?

Gelukkig heeft Fermob voor de adepten van publiekslieveling nummer één deze Luxembourg stoelen uitgebracht in een aluminum uitvoering. En Dacks zou Dacks niet zijn om ook dit seizoen weer een geheel eigen kleur te lanceren. In 2016 is het de kleur zoals we deze gezien hebben in de verschillende stadstuinen-parken van Parijs.

De Fermob Luxembourg stapelstoel uitgevoerd in de kleur “Jardin du Luxembourg” is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Dacks. En stukje Parijs in de eigen tuin!