outdoor luxury is our specialty

Verhaal achter Luxembourg

De volledige Luxembourg collecties is geïnspireerd op de SENAT-stoelen uit jardin de Luxembourg. In 1923 gaf de senaat de opdracht stoelen en fauteuils te ontwerpen voor Franse parken. De stoelen groeide uit tot een echt icoon voor de Franse stijl en erfgoed.

Op de dag van vandaag zijn de orginele ontwerpers en verschillende fabrikanten nog steeds onbekend. Toen de stoelen slijtage begonnen te vertonen schakelde de Franse senaat in 1990 Fermob in.

De stoel werd nieuw leven ingeblazen

In 2003 vroeg Fermob Frédéric Sofia om de legendarische stoelen en fauteuils van jardin du Luxembourg opnieuw te interpreteren. Na veel wikken en wegen besloot Sofia toch dat de stoelen een nieuw ontwerp nodig hadden.

Na het maken van vele foto’s en ontwerpen, kwam hij al snel tot de conclusie dat de stoel meer comfort nodig had. Door armleuningen en meer bollingen toe te voegen ontstonden de nieuwe Fermob Luxembourg stoel.

De stoel was omgetoverd van tuinstoel tot echte designer stoel. Het resultaat is een meubellijn met onderscheidende lijnen en vormen, die de lichtheid en weerstand van aluminium combineert met het comfort van gebogen zitlatten en de bruikbaarheid van een stapelbaar frame.

De (nu onmisbare) Fermob Luxembourg lijn was geboren! Tegenwoordig is de Luxembourg Collection van Fermob een fantastische collectie bestaande uit 25 meubelstukken in 24 levendige kleuren gemaakt van aluminium waarvan de kenmerken lichtheid, levensvreugde en gezelligheid nabootsen