Wie heeft er geen herinneringen aan zonnige vakanties in landen waar het buitenleven al veel langer een centrale rol speelt in het dagelijkse leven. Het kekke ontwerp van de Re-trouvé heeft op één of andere manier een retro tintje. Mogelijk herkent niet iedereen dit, vast afhankelijk van de leeftijd van eenieder… Maar in mijn geval komen warme herinneringen bovendrijven.

Ik zie dat franse vakantiehuis aan het eind van dat kromme weggetje zo weer voor me, zo’n échte résidence secondaire. Een huis zonder vaatwasser, maar dan weer wel een betegelde wasbak. Met een gasfornuis dat werkte op de bekende blauwe flessen butaan gas. Een huis omringt door een grote, onderhoudsvriendelijke tuin waar volle fruitbomen verleidelijk stonden te zijn. En een beschut terras van vers geharkt grind naast een natuurstenen achtergevel.

Rond het middaguur verplicht uit de brandende zon, aan tafel. Zo’n frifole metalen tafel waar karakteristieke stoelen aan stonden. Goh, was die gedetailleerde herinneringen eigenlijk alweer helemaal kwijt. Net als de herinnering aan de vers geplukte kersen waarvan we steevast teveel aten… Bon souvenir re-trouvé!