Vandaag gaan we met z’n vieren naar Duitsland voor een bezoek aan Gloster gecombineerd met een bezoek aan Dedon. Beide merken zitten vlakbij Hamburg, vanaf het vliegveld een half uurtje rijden. Aangezien we daar rond het middaguur arriveren is er een lunch voor ons geregeld. We gaan eerst naar Gloster waar we in de showroom al het nieuws voor 2023 bewonderen. Een nieuwe teak bank ontworpen door Sebastian Herkner was echt prachtig en zal in februari sowieso bij ons te zien zijn. Verder nieuwe verlichting, lounge stoelen en een tafel programma.

We vervolgen de trip naar Dedon waar we een rondleiding krijgen in de ‘vezel’ fabriek. De vezels worden hier allemaal geproduceerd onder de strengste voorwaarden. Deze gaan vervolgens richting de Filipijnen waar alle meubelen met de hand gevlochten worden. Iedereen die hier voor Dedon werkt krijgt o.a. gratis onderwijs. De Mbrace collectie is voor komend jaar eindelijk weer leverbaar in het aluminium. Verder nieuwe stoelen en prachtige nieuwe collectie stoffen. We sluiten af bij de afdeling marketing voor een lezing.

Let’s go to Hamburg now! Hier word ons een overnachting in het Tortue hotel aangeboden. Mocht je naar Hamburg gaan, doen! Prachtige hotelbar en ’s avonds echt super gegeten in het in het hotel gelegen restaurant Jin Gui.

De volgende dag wat later opgestart en nog wat inspiratie in Hamburg opgedaan, het Speicherstadt is een leuke wijk met oude pakhuizen gebouwd op eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. Efin, toch nog een lunch om vervolgens terug naar Amsterdam te gaan!