Inmiddels hebben Dacks en Loll de handen ineengeslagen en gaan zij samen het Europese avontuur aan. Dacks verwerft hiermee de exclusiviteit van het merk voor Europa en maakt assortiment voor de Europese markt beschikbaar.

Loll begon ooit met het ontwikkelen van een kunststof uitvoering van de legendarische Adirondackstoel, de iconische cederhouten stoel welke in het Adirondack gebied ten noorden van New York City zijn oorsprong vindt. Een ware klassieker. Er werd 3 jaar over gedaan, maar het resultaat mag er zijn. Inmiddels telt de collectie meer dan 150 producten welke in doorgaans verkrijgbaar zijn in 10 sprekende kleuren.

Wie de tuinmeubelen van Loll ziet wordt gegarandeerd overvallen door het ‘feel-good’ gevoel. Comfortabele buitenmeubelen, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, milieuvriendelijk vervaardigd en net zo makkelijk milieuvriendelijk te recyclen.

Het motto van Loll is er één welke ons erg aanpreekt: Recycle & Relax. Alle producten welke bij Loll van de band lopen zijn voor 100% vervaardigd van gerecycled kunststof, meestal de alom bekende grote plastic melkflessen. Daarnaast zijn alle meubels van dusdanige hoogwaardige kwaliteit dat ze een veel langere levensduur hebben dan wat doorgaans het geval is, duurzaam dus. Tot slot, wanneer je na veel jaren plezier de meubels toch moet vervangen dan kunnen deze worden gerecycled. Drie keer raak zouden wij zeggen!

Vooralsnog voert Dacks de Adirondack, Lago, Lollygagger en Cabrio collecties. Gemaakt van gerecycled kunststof zijn de buitenmeubelen van Loll uitermate geschikt voor kustgebieden waar de zilte lucht vaak een zorg is. Maar de meubels vinden net zo makkelijk hun weg naar dakterrassen, (stads-)tuinen. En daar kun je ze jaar in jaar laten staan, weer of geen weer.

En niet getreurd als de wat frissere dagen aanbreken. Loll heeft de stoere Fire Ring voor een stevig buitenvuur en een heuse poncho om over je heen te gooien in het assortiment. Zoals te verwachten is de laatste gemaakt van gerecycled wol en gerecycled acryl.

Stoelen, voetenbanken, banken, tafels, schommels, plantenbakken, kinderfietsjes… De lijst is lang, gelukkig. Wij kunnen ons wel vinden in hun motto: Recycle & Relax!

LOLL Designs: exclusief in Nederland te verkrijgen via www.dacks.nl.