We zijn allemaal vol energie en hebben er enorm veel zin in, want er staat een bezoek aan Kettal op de agenda! Dit Spaanse merk dat wij al menig jaar in de collectie hebben is toch wel een van onze favorieten. Denk aan de Landscape collectie, de Bitta en de inmiddels klassieke Maia lijn hebben wij absoluut in onze harten gesloten.

Het is 10:05u en we stijgen op om aan de relatief korte vlucht te beginnen. We hebben het onderling over de verwachtingen en wat we hopen te gaan zien.

Na twee uur komen we aan op het vliegveld van Barcelona en springen in de Taxi naar het Europark hotel dat we inmiddels kennen van onze vorige trips naar Kettal.

Het Europark Hotel, om de hoek van de Kettal showroom

De bagage gaat naar de kamer evenals de jassen en deze maken plaats voor de zonnebril. Het is bijna 13:00u en onze magen knorren en geven duidelijk te kennen dat we klaar zijn voor de lunch. Er is een tafel gereserveerd in het kleine restaurant Betlem, om de hoek van het hotel. Wat ons betreft een must als je Barcelona bezoekt! Tenzij je niet van Jamon Ibérico, verse olijfolie en Creme Catalan houdt natuurlijk. We doen ons tegoed aan de Spaanse lekkernijen en ontmoeten hier Sven Rasmussen, onze contact persoon bij Kettal en Ferry Jonas, de Nederlands agent van Kettal. Het is altijd een prettig weerzien en praten bij over het afgelopen seizoen.

Betlem in Barcelona, onze aanrader!

Na deze overheerlijke lunch is het tijd om aan het werk te gaan en we lopen naar de showroom van Kettal. Hier bezoeken we het complete team van Kettal en evalueren het afgelopen seizoen en bespreken alvast de plannen voor 2016.

Dan doen we de ronde door de showroom en worden verrast met prachtige meubelen, sommige nieuw en sommige in een nieuw jasje. Wat ons direct opvalt is de nieuwe lounge van top ontwerper Rodolfo Dordoni. De lounge met de naam Boma nodigt direct uit om plaats te nemen en te genieten van al het moois. De zachte kussens op het fraai vormgegeven onderstel in combinatie met de accessoires zoals het buitenkleed en de lampen maken de opstelling compleet.

De 2016 collectie van Kettal, de Boma lounge

Ook zien we een uitbreiding van de Mesh collectie van Patricia Urquiola. De sofa uit deze collectie heeft het afgelopen seizoen goed gedaan en daar zijn nu de modulaire elementen aan toegevoegd. Ook deze lounge biedt een goed zitcomfort en heeft een unieke uitstraling.

De Mesh collectie met de Basket chair

Wat er naast deze collecties nieuw is, zijn de stoffen. Er zijn een groot aantal nieuwe stoffen bijgekomen om de collecties nog verder te personaliseren. Complete lounge opstellingen alsmede de zit-rugkussens voor stoelen kunnen hierin worden uitgevoerd. Verder zijn de tools om in de winkel te gebruiken om een totaalplaatje te kunnen creëren, geoptimaliseerd.

We nemen de complete showroom door en doen inspiratie op om onze showroom in Amsterdam en Gorinchem te voorzien van de mooiste meubelen. We zien nieuwe kleurcombinaties welke zeker terug zullen komen bij ons!

Het is inmiddels bijna 19:00u, tijd om op te frissen in het hotel en naar het prachtige restaurant Barceloneta te gaan in de haven van deze wereldstad. We zien de mooiste jachten liggen en genieten ook hier weer van de Spaanse lekkernijen. We wisselen onze ideen en gedachten uit over de collecties van Kettal voor 2016 en sluiten af met een drankje in het W Hotel dat ook in de haven ligt. Het werd laat…

De volgende dag hebben we de mogelijkheid om een wandeling te maken over het strand van Barcelona en grijpen deze met beide handen aan. We genieten van de laatste zomerzon en strijken neer bij CDLC, een van de meeste beroemde strand clubs van Barcelona. We genieten van onze lunch en het goede Spaanse leven.

Het is helaas tijd om de terugweg te beginnen naar het hotel en halen onze koffers op. Er staat namelijk een vliegtuig te wachten dat ons naar het koude Amsterdam gaat brengen. We nemen afscheid van Spanje en nemen het goede gevoel en enthousiasme mee naar onze showrooms om deze hier voort te zetten. Wij gaan ons opmaken voor een nieuw seizoen met mooie items en hopen  een klein beetje Spanje aan u mee te geven bij uw bezoek!

Adios!