Daar werden we hartelijk ontvangen in ‘onze’ vaste lunch-stek Betlem door de Nederlandse agent Ferry en door Sven, ons contact van Kettal in Spanje. Laat het bestellen bij Betlem maar aan Sven over, want dat kan hij heeeeel goed. Zo hé!

Voldaan en goed gehumeurd belandden wij vervolgens in de showroom van Kettal, gelegen aan de Arego 316 en treffen daar picobello, spannende settings aan met hierin ook de nieuwe Cala fauteuil!

Deze Cala, ontworpen door Doshi Levien kan met een aluminium onderstel gekozen worden, of met een onderstel in teakhout. Ook kun je deze chair helemaal ‘Kettallizeren’, door de kleur van de rope, het aluminium en de kussens in diverse kleuren te kiezen, waardoor er echt een uniek exemplaar ontstaat. In het écht nóg mooier en krachtiger dan op een foto en de gehele showroom bracht genoeg inspiratie om onze beide winkels zelf ook weer fijn te upgraden voor aankomend seizoen. Kleuren gaan een duidelijkere rol spelen en de meubelen laten zich makkelijk bij verschillende opstellingen plaatsen.

Na deze ‘boost’ waren we wel weer toe aan wat lekkere typisch Spaanse hapjes en drankjes en spraken ‘s avonds af in Restaurant Barceloneta, waar we samen met andere dealers, een agente en een wel heel gezellige binnen/buitenhuisarchitect uit Zürich aan tafel zaten. De taal barrière werd steeds kleiner en Dacks zou Dacks niet zijn als we na het eten niet nog ergens een dansje zouden wagen, dus de bar op de 26ste etage van het W-hotel was dit keer ons podium.

Heel welkom was dan ook de relaxte tweede Barcelona dag, die we geheel naar eigen invulling konden doorbrengen. Het werd een wandeling door de stad, het strand, een zalige nekmassage in het zonnetje door een ware Aziatische engel en als klap op de vuurpijl een lange lunch (paella) met live muziek, en ook nu weer in het zonnetje!

Hasta la vista baby.. till next year!