De zondag zouden we invullen met een team uitje dus  zaten we even later op de fiets. Een mooie route door een rivierbedding  richting het strand. Lunchtime  : The Marina Beach Club werd het waar we heerlijk buiten in het zonnetje een zeebaars nuttigen onder het genot van wat Vino Blanco.

Iedereen kakt een beetje in aan het einde van de lunch, tijd voor een Siesta! Nadat iedereen hiervan is bijgekomen hebben we om 9.00 uur een tafeltje bij Bistro Canalla van topkok Richard Camarena., wat een lekkers allemaal weer, met als topper de Ceviche met tonijn.

Na een korte nacht worden we ’s morgens opgehaald door een uiterst vriendelijk chauffeur op weg naar Ontinyent, een uurtje rijden, waar de fabrieken van Gandia Blasco staan. We ontmoeten hier Alvaro, de 3egeneratie van dit familie bedrijf. Alvaro vertelt ons enthousiast over de werkwijze en we blijven ons toch altijd weer verwonderen hoeveel er nog met de hand gedaan wordt. We vervolgen onze trip naar het huis waar Gandia Blasco in 1941 is opgericht en wat nu nog steeds fungeert als kantoor, opslag en woonhuis. Wat een plek, wat een huis, wat een tuin!

Niet te vergeten natuurlijk de prachtige meubelen welke rijkelijk staan uitgestald in de aangrenzende showroom.  Het blijkt dat Opa, 97, oprichter van Gandia Blasco hier zelf ook nog woont! Na een uitgebreide rondleiding sluiten we hier weer af met een lunch, Paella!

Na nog een mooie film gezien te hebben over de geschiedenis van het merk keren we terug naar ons hotel om vervolgens samen later die avond af te spreken in restaurant Bouet. En wederom een schot in de roos, Aziatisch met een Peruaanse twist. Avocado met tonijn, must do!

Na een korte nacht vliegen we dinsdagochtend weer terug naar Nederland, mist en regen wacht ons. ’s Middags weer in de winkel in Amsterdam genieten we nog even na, morgen weer back to normal!

Gracias!