Nadat we op maandagochtend 17 oktober vroeg waren vertrokken vanaf Amsterdam (het wekkertje ging om 05.00 uur..) arriveerden we om 09.00 uur in het mistige Hamburg. Nadat we ons in de taxi hadden geïnstalleerd, gingen we op weg naar de thuishaven van Dedon & Gloster: Lüneburg. Een industriestad, gelegen een klein uur onder de rook van Hamburg.

Vanaf 12.00 uur begon het programma bij Dedon, waarbij de middag werd geopend met een heerlijke lunch. We werden getrakteerd op een typisch Duitse maaltijd met heerlijke ‘Kartoffelbrei’; lekker! Na de heerlijke lunch begon het middagprogramma. Tijdens het uitgebreide programma werden we tijdens een presentatie bijgepraat over de nieuwe collecties voor komend seizoen en de marketing-strategie welke Dedon komende jaren gaat volgen.

‘Tibbo’ it is

Tijdens de presentatie maakten we een uitstapje richting de showroom; we waren namelijk reuze benieuwd om de nieuwe collecties in ‘real life’ te mogen bewonderen. Allereerst werden we getrakteerd op nieuwkomer ‘Tibbo’: een prachtige teakhouten-collectie met een stevig maar toch ‘fluffy’ zitkussen. De collectie wordt compleet gemaakt door de bijbehorende houten tafels, bankjes en bijzettafels. Een nieuwkomer waar wij zeker enthousiast van worden! Deze collectie gaat zeker een mooi plaatsje krijgen in onze showroom komend seizoen.

Brixx & Ahnda

Na de Tibbo gingen we door naar de overige items: nieuw voor komend seizoen is ook de Brixx, een modulaire loungeset. Daarnaast is de populaire Ahnda-collectie uitgebreid met een bijpassend bankje. Foto’s Brixx en Tibo volgen later!

In de avond werden we getrakteerd op een gezellig diner bij een Duitse ‘Wohnküchen’; zó, koken dat kunnen die Duitsers wel! Heerlijk gegeten.

Gloster

De volgende ochtend werden we verwacht om 09.00 uur paraat te staan om naar Gloster te vertrekken. Na een heerlijk ontbijtje werden we per taxi naar de showroom van Gloster gebracht.

Bij Gloster werden we als eerste getrakteerd op een toevoeging aan de populaire Grid-collectie. Nieuw bij deze collectie is de smallere bijzettafel en de mogelijkheid om de bijzettafels met een keramisch blad geleverd te krijgen. Heel chique!

Grand applause for Grand Weave

Als hoogtepunt werden we voorgesteld aan de ‘Grand Weave‘; wauw, wat een collectie. Deze nieuwe collectie valt duidelijk in de smaak met het mooie design en de bijzondere materialen die zijn gebruikt. Weer een nieuwkomer die jullie zeker terug gaan zien onze showroom komend seizoen!

Eigen identiteit

Dedon en Gloster, beide prachtige merken met ieder een compleet eigen identiteit. Waar Dedon neigt om als ‘American sweetheart‘ te worden bestempeld met een collectie waar vrolijke kleuren, pasteltinten, een kenmerkende kunststof fiber en (sinds dit jaar) teak de hoofdtoon voeren, voelt Gloster aan als het stoere jongetje uit de klas: ruwe materialen worden afgewisseld met kwalitatief goed, maar ruig, teakhout.

Al met al gaan we dinsdag aan het einde van de dag met een voldaan gevoel terug richting het vliegveld. We hebben weer prachtige, nieuwe collecties mogen zien en hebben zin om jullie komend seizoen te verrassen, inspireren en uit te nodigen om onze showrooms te bezoeken!