Oeps, Maandagochtend 6.15 gaat de wekker. Nicole komt me om 7.00 uur in Amsterdam ophalen, onderweg Geert opgepikt in Den Bosch om vervolgens om 10.00 uur te arriveren te Zutendaal waar Tribù gevestigd is.

Een druk programma maar eerst koffie! We beginnen met een uitgebreide kennismaking van alle bestaande en nieuwe collecties. We worden rondgeleid door Koen, Tom en vader Lode De Cock. Tribù is een echt familie bedrijf waar alles draait om de perfectie met een hoofdletter P. en shareholders value niet aan de orde is. Hier bedoel ik mee dat er niet onder druk van aandeelhouders gepresteerd dient te worden maar men uitgaat van het ultieme. Wat een prachtig merk is het toch en ook seizoen 2016 heeft weer veel moois in petto.

De Neutra collectie van Vincent van Duysen komt aankomend jaar ook in de kleur Wengé en is een lust voor het oog.

Nieuw is de collectie Contour van Piergiorgio Cazzaniga, prachtig, hoewel het prototypes betrof is ons verzekerd dat deze collectie vanaf maart leverbaar is en uiteraard bij Dacks te zien zal zijn.

Een nieuwe collectie poufs, Nomad, in vele kleuren en maten te verkrijgen ontworpen door Monica Armani.

We gaan verder, op naar Maastricht! Ik heb hier zelf jaren gewoond en het voelt toch telkens weer een beetje als thuiskomen. We gaan naar wijnhandel Thiessen, ’s Neerlands oudste wijn importeur. Er wordt ons een heerlijke lunch geserveerd om daarna een lezing te volgen van Jos Burgers, een prachtig verhaal over verkopen met veel humor!

We sluiten hier af met een wijnproeverij met wijnen van een Maastrichtse wijnboer, de Apostelhoeve. We proeven de Muller Thurgau en de Riesling, beide erg lekker. We besluiten dan ook om wat flesjes aan te schaffen welke keurig naar ons hotel gebracht zullen worden.

Het is bijna 17.00 uur en ene Matt gaat ons een rondleiding geven door Maastricht om te eindigen op het Vrijthof voor jawel, weer een wijntje, ik houd van deze stad 

Op naar ons hotel om ons klaar te maken voor het diner. We slapen in het Kruisheren hotel en wat een een gaaf hotel is dit! Het hotel bevindt zich in een oude kerk net achter het Vrijthof. Weekendje Maastricht boeken en hier reserveren zeg ik.

Om 20.00 uur worden we bij het restaurant afgezet en ja hoor sterrentent Beluga! Hier zwaait chef Hans van Wolde de scepter en schotelt ons een heerlijk diner voor. De avond ging nog lang door….

Na het heerlijke ontbijt stond de bus alweer klaar om ons terug te brengen naar het Belgische. We bezochten eerst het Tribù magazijn van maar liefst 10.000 m2 waar we een uitleg kregen over de assemblage en logistiek. Snel een koffie en verder naar Genk, het Carbon Hotel.

We kunnen hier een aantal workshops volgen met verschillende thema’s. Een trendwatchers bureau  uit Antwerpen met de nieuwste trends voor 2016 (hier kom ik later nog eens op terug) en een presentatie van Monica Armani, de ontwerper achter de lijnen Tosca en Nomads van Tribù.

Tijd voor de lunch, wederom heerlijk en tot in de puntjes verzorgd, dat kunnen onze zuiderburen wel !! We drinken nog een kop koffie…

Het zit erop, we rijden terug en na flink wat file stap ik dinsdagavond laat weer thuis binnen, net op tijd om de kinderen nog even te zien en natuurlijk Danielle. Ik ben moe en eigenlijk ook weer niet! Het waren een inspirerende 48 uur en ik kan niet wachten om straks in Februari al dat moois weer in onze winkels te kunnen laten zien, ik heb er zin in!