Recyclen als tweede natuur

Het thema duurzaamheid is niet meer uit ons leven weg te denken. En bij Dacks willen wij, zonder hier krampachtig over te doen, ons steentje aan een duurzame samenleving bijdragen.

De criteria bij het uitkiezen van onze locatie waren bereikbaarheid met openbaar vervoer, ruime parkeergelegenheid (geen rondjes rijden op zoek naar parkeerplek), elektrische oplaadplekken, energie-zuinig pand.. Om er maar een paar te noemen.

dacks-bmw1i

Bij het samenstellen van ons assortiment kijken wij ook bewust naar de samenstelling van de meubels en accessoires. Duurzaam teak, gepoedercoat aluminium, gerecycled kunststof, gerecycled stof, natuurlijke vezels. Daarnaast willen wij graag die collecties voeren waarvan we mogen verwachten dat zij een zekere levensduur hebben. Een assortiment welke voor second life in aanmerking komt.

Met name het Amerikaanse Loll begrijpt dit als geen ander. Alle producten welke bij Loll van de band lopen zijn voor 100% vervaardigd van gerecycled kunststof. Daarnaast levert de hoge kwaliteit ervan een lange levensduur op en kunnen alle items op hun beurt weer worden gerecycled. Over duurzaam gesproken..

dacks_loll_cabrio_outdoor_tuinmeubelen

Laatst bedachten wij ons bijvoorbeeld ineens dat er, sinds de oprichting van Dacks, nog nooit één enkele kartonnen doos is ingekocht om onze meubels en accessoires in te verpakken. Geen stukje piepschuim om de dozen mee vol te stouwen. Het zou niet eens bij ons opkomen om dit te doen omdat wij consequent het verpakkingsmateriaal waarin de items ons bereiken waar mogelijk bewaren en hergebruiken. Vanaf dag één. Al meer dan 12 jaar dus!

Ook voor het bezorgen van de aankopen in onze winkels en webshop zetten wij externe vervoerders in welke de best mogelijk uitgekiende routes kunnen rijden. Dus geen leger (half) lege bestelbusjes en vrachtwagens met het Dack-logo erop welke naar alle uithoeken van ons land rijden.

Als grote liefhebbers van het lekkere buiten zijn, met een trendy kreet ook wel “outdoor-living” genoemd, kun je wel zeggen dat wij van onze hobby ons werk hebben gemaakt. Mooie, duurzame buitenmeubelen verkopen waarmee het grote genieten in de openlucht binnen handbereik komt.

Waar we minder goed in zijn is het bedenken van een pakkende slogan dus “hergebruiken” wij graag deze graag van LOLL: Recycle & Relax.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *