Neem bijvoorbeeld de Loll Lago, voor de productie ervan zijn maar liefst 248 milk jugs (3,785 liter plastic melkflessen) gerecycled. Al met al 14kg gerecycled kunststof! Hierdoor bestaat de Lago op een paar schroeven na voor 100% uit HDPE. Wanneer de stoel na jaren genieten helaas toch aan het einde van zijn leven komt dan kan deze zelf ook weer worden gerecycled. Daarnaast zijn ook verpakkingsmateriaal en manuals vervaardigd van gerecycled karton en papier.

Nu we het toch over de Loll Lago hebben, deze ademt het ultieme genieten uit, dit met een vette knipoog naar de sixties. Het ontwerp zou zo uit het fotoalbum van onze ouders kunnen stappen. Oversized zonnebrillen, jurken met bloem-patroon, knielaarzen en snelle bolides.

Voor de productie van de Lago is geen gebruik gemaakt van ‘bended plywood’ en verchroomde onderstellen. Loll recycled namelijk liever dan dat zij het kappen van bomen stimuleren. Het motto van Loll is dan ook recycle & relax. Hoe heerlijk is het om lekker onderuit te zakken, drankje bij de hand en zonnetje op het voorhoofd. En weten dat je jouw steentje hebt bijgedragen aan een groenere wereld.

LOLL Designs: exclusief in Nederland te verkrijgen via www.dacks.nl. Recycle & Relax!