We kennen allemaal de uitdrukking locatie, locatie, locatie. Dit was dan ook het eerste wat in ons opkwam toen wij op deze fantastische plek op Ibiza terechtkwamen. Een idyllische locatie waar elk terras van deze in de heuvels gelegen villa een vrij uitzicht biedt op de Es Vedra. Adembenemend!

Met enerzijds dit uitzicht plus de lokale architectuur en anderzijds de high-end wensen plus oog voor schoonheid van de klanten als vertrekpunt gingen we aan de slag met ons voorstel. Al snel kwamen merken als Kettal en B&BItalia bovendrijven, maar ook Dedon en Tribu. De uitnodigende Giro collectie van Vincent van Duysen leent zich bij uitstek om de basis te vormen voor het terras waar natuurtinten aangevuld met strak wit stucco de toon voeren. Een royaal buitenkleed en sierkusens van B&BItalia kleden het geheel aan, evenals de Dala windlichten van Dedon.

Het is van meet af aan de bedoeling geweest om de aankleding van de verschillende terrassen een aanvulling te laten zijn op het unieke uitzicht. Materiaal, kleur en vormgeving moesten in harmonie zijn met de omgeving. Mooi voorbeeld hiervan zijn de verschillende kleuren natuursteen van de gevel welke worden benadrukt door de weving van de Dala windlichten, de weving van de Giro loungebanken en het ruwe karakter van het Kyra buitenkleed.

Op die plekken waar de pergola een schaduwspel van lijnen biedt, hebben we de meubels voorzien van gestreepte kussens. En dit lijnenspel hebben we herhaald door op de terras van de bovenste etage een Kettal Pavilion te plaatsen met ook hier een houten lattenplafond en achterwand. Wanneer je op het laagstgelegen terras staat, zie hoe fraai het dak van dit pavilion haaks staat op de latten van de pergola en hiermee het effect van de pergola herhalen en versterken.

Op het hoogstgelegen terras vult de Kettal Maia swing chair de Pavilion aan. De kleur van de frames zijn afgestemd op de kozijnen, de buitenverlichting en fittingen van de glazen railing. Het cederhout van het daybed zal langzaam vergrijzen en weer een verband leggen naar het natuursteen.

Met op alle vijf niveaus terrassen een heerlijke exercitie om met een voorstel te komen waarvan de eigenaren, nadat alles eenmaal op zijn plek was gezet, een grijns van oor tot oor kregen.

Dit is een mooi voorbeeld van een project waar bestaande vertrekpunten en de gekozen invulling prachtig samenkomen.