Design met een eigen gezicht.

Op zich is het al knap om steeds weer met iets nieuws te komen. Een ontwerp welke zich ook daadwerkelijk onderscheidt van “de rest”. En wanneer een ontwerper naast een fraai ontwerp ook nog eens laat zien creatief te zijn met materiaal- en kleurgebruik dan worden we helemaal blij.

Vincent van Duysen is bij uitstek zo’n ontwerper. Na architectuur te hebben gestudeerd vertrok hij naar Milaan. Toch wel de stad bij uitstek waar schoonheid met de paplepel wordt ingegeven. Na terugkeer in Antwerpen richtte hij Vincent van Duysen Architecten op. Met een eclectisch gevoel voor schoonheid, comfort en karakter op zak.

Dit is duidelijk zichtbaar wanneer we zien hoeveel waarde hij eraan hecht dat de zintuigen centraal staan. Waarbij tevens de relatie tussen functionaliteit, duurzaamheid en comfort leidend zijn. De signatuur van Vincent van Duysen vinden we terug bij geheel uiteenlopende projecten. Zo kennen wij de showrooms van Molteni&Co, de Ferragamo Boutique maar ook de beachclubs en hotels.

Om over de woningen van de happy few welke hij in Antwerpen, Parijs en Los Angeles heeft aanpakt maar te zwijgen. Ieder project krijgt elke keer weer een geheel eigen gezicht.

De vooraanstaande meubelmerken hebben de weg naar Van Duysen ook gevonden, bij de collecties welke hij voor hen ontwerpt zien we dit terug. Samen met het Spaanse Kettal ging hij aan de slag wat resulteerde in de oogstrelende Giro collectie. Een geheel eigentijdse collectie met karakter welke weer een klasse apart is en een eigen niche aanboort.

Ook B&BItalia wist de ontwerper voor een nieuwe outdoor collectie te vinden. Hier kwam hij met de Pablo collectie op de proppen.

Deze hedendaagse vertaling van de teakhouten tuinbank heeft weer een geheel eigen DNA. En ook nu weer zijn functionaliteit, duurzaamheid en comfort de kenmerken waardoor elke zetel als een kasjmieren trui lekker comfortabel aanvoelt. Mede door het zijdezachte teak, de stoere stoffen en de rondingen van het houten frame.

Met het comfort en kwaliteit welke kenmerkend zijn voor de ontwerpen van de hand van Vincent van Duysen kan het grote genieten beginnen.