Sinds jaar en dag is het vooraanstaande Italiaanse Roda, samen met een klein aantal mooie merken, de benchmark voor vele andere spelers in de markt van exclusieve buitenmeubelen. Je kunt zeggen wat je wilt, ervan vinden wat je wilt, maar over het algemeen moet je gewoon toegeven dat zij er gevoel voor hebben. Voor comfort, kwaliteit en styling.

De collecties van Roda hebben allemaal een geheel eigen gezicht gekregen, kwa materiaalgebruik, vormgeving, beleving. Daar hebben de verschillende (en met name eigenzinnige) ontwerpers van Roda wel voor gezorgd. En toch, of juist mede daarom, is het frappant om te zien hoe mooi meubels uit deze verschillende collecties gecombineerd kunnen worden. Kwa materiaalgebruik, vormgeving en kleur.

Dit blijkt wel uit het plaatje welke je krijgt wanneer je de ranke, luie Lawrence stoelen combineert met de teakhouten Network lounge elementen en de Bernardo bijzettafeltjes.

Maar wanneer je het over een geheel andere boeg gooien, namelijk door de Road lounge elementen met hun vintage-look te combineren met de Berenice lounge chairs. Dit levert het beeld op van een luchtige serene setting. Mix & Match met als eindresultaat shabby chic..