Facebook Pixel

DACKS, the story behind

HET BEGIN

Na jarenlang als optiehandelaar gewerkt te hebben besloot Jeroen Vogelaar dat het tijd werd voor iets anders, wat was toen nog niet geheel duidelijk. Voor zichzelf wilde hij destijds twee originele Adirondack stoelen bestellen uit de Verenigde Staten. Het transport bleek dusdanig kostbaar dat een container van deze stoelen wellicht ook het proberen waard was. Na het plaatsen van wat advertenties en een beurs gedaan te hebben was de eerste container een feit en hiermee de geboorte van Dacks, het is 2004.

Feitelijk direct werd er een goede website gebouwd die zeker op dat moment een stuk mooier was dan de winkel, een oude loods op een industrieterrein in Zwaag (Noord-Holland). Inmiddels waren er meer merken toegevoegd, allemaal met een hoogwaardige afwerking, uitstraling en kwaliteit, onze niche.

Het was begin 2006 dat oud-studiegenoot Frank Bettonviel erbij kwam. Na jarenlang product manager Benelux voor Sony te zijn geweest was Frank toe aan een nieuwe uitdaging. Dacks groeide enorm en na overdag de verkoop te hebben gedaan begon daarna het monteren om vervolgens ’s avonds de bestellingen zelf uit te rijden. Een vermoeiende maar leuke tijd!

HET VERVOLG

Het was 2007 toen we besloten om te verhuizen. Zwaag werd veel te klein en we woonden beide in Amsterdam. De keuze was dan ook snel gemaakt. In Amsterdam  Z-O vonden we op een industrie terrein nabij de Arena een geschikte ruimte. Wederom een loods maar nu wel met de benodigde vierkante meters. Het team werd uitgebreid in de verkoop en de logistiek. Amsterdam bleek al snel een goede keuze en het eerste jaar verdubbelden we in de omzet. Klanten wisten ons gemakkelijker te bereiken en mede door de enorme collectie exclusieve tuinmeubelen in onze showroom, niet alleen uit Amsterdam maar ook van ver daarbuiten. We hebben hier uiteindelijk tot eind 2009 gezeten.

We werden in die tijd benaderd om samen met een aantal andere specialistische retailers een nieuw te bouwen gebouw  te betrekken, het huidige Design 020, een prachtig gebouw aan de A10 te Amsterdam-IJburg. Iedere speler zou met behoud van eigen identiteit onder een dak huisvesten, allemaal met eenzelfde doelgroep met een eigen discipline. Op deze manier konden wij  de klant van heden nog beter  bedienen, alles van eenzelfde niveau, gemakkelijk te bereiken en gratis parkeren. We geloofden direct in het idee en begin 2010 waren we weer verhuisd! We besloten voor de bovenste verdieping te gaan, compleet met patio en dakterras met een prachtig uitzicht over Amsterdam. Een ruimte van 1200 vierkante meter die weer gevuld is met de mooiste buitenmeubelen. De formule leek te werken, het team werd groter, logistiek groeide (wij hebben een eigen montage/bezorgteam) en de opslag werd naar Weesp verhuisd.

TEAM

Misschien wel het belangrijkste, we zouden nooit staan waar we nu staan zonder de fantastische mensen om ons heen. Een enorme kennis, betrokkenheid en de  ‘alles kan’ mentaliteit, dat zijn wij! Eind 2012 scheiden de wegen van Jeroen en Frank. Frank heeft doen besluiten een nieuwe uitdaging aan te gaan, Jeroen gaat vol enthousiasme verder bouwen aan waar hij mee begonnen is in 2004.

VISIE

Onze internetsite is altijd heel belangrijk voor ons geweest en is  uitgegroeid tot een ware
tuinmeubel encyclopedie. Het enige;  je kon er nog niets kopen. Daarom hebben wij besloten om naast de website hierin ook een complete webshop te integreren.
Op deze manier denken wij onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Naast een fantastische winkel ook de mogelijkheid om vanuit huis te bestellen. De combinatie van een winkel (waar ook daadwerkelijk de collecties staan) tezamen met een uitgebreide website moet ons verder de toekomst in helpen!

LOLL DESIGNS

Dacks is ooit begonnen door Adirondacks te importeren, de authentieke ceder houten Adirondacks. Vandaar de naam Dacks. Op zich geestig dat ook Loll is begonnen met Adirondacks, maar dan Adirondacks welke voor 100% gemaakt zijn van gerecycled kunststof. Hun motto is dan ook Recycle & Relax…. Inmiddels hebben Dacks en Loll de handen ineengeslagen en gaan zij samen het Europese avontuur aan. Dacks verwerft hiermee de exclusiviteit van het merk voor Europa en maakt assortiment voor de Europese markt beschikbaar.

Het motto van Loll is er één welke ons erg aanpreekt: Recycle & Relax. Alle producten welke bij Loll van de band lopen zijn voor 100% vervaardigd van gerecycled kunststof, meestal de alom bekende grote plastic melkflessen. Daarnaast zijn alle meubels van dusdanige hoogwaardige kwaliteit dat ze een veel langere levensduur hebben dan wat doorgaans het geval is, duurzaam dus. Tot slot, wanneer je na veel jaren plezier de meubels toch moet vervangen dan kunnen deze worden gerecycled. Drie keer raak zouden wij zeggen! Hier een link naar onze eigen lolldesigns website!

 

Jeroen