Tegenwoordig zijn we allemaal bezig met het milieu en het leven van duurzamer leven. Loll Designs is een merk gevestigd in Duluth, Minnesota, dat duurzame buitenmeubels fabriceert. De meubels worden gefabriceerd uit gerecycled polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE). Dit is een van het meest voorkomende plastic in VS en wordt verwerkt in ontelbaar praktische toepassingen. Denk aan verpakkingen van etenswaren, speelgoed, flesjes en ga zo maar door.

Loll Design stoelen worden voornamelijk gefabriceerd uit oude melkpakken. Kan je je het voorstellen dat je dus eigenlijk op oude melkpakken zit ;). De meubels zijn niet volledig gemaakt uit oud plastic, maar ze zijn wel 100% recyclebaar! Naast het recycling proces is Loll al sinds 2008 lid van ‘1% for the planet’. Een wereldwijde beweging van bedrijven die ten minste 1% van hun jaarlijkse netto-inkomsten doneren aan milieuorganisaties over de hele wereld.

Loll Design is een echt verrijking voor uw tuin! De meubels zijn door het gehele materiaal gekleurd en dus niet alleen aan de oppervlakte. Daarnaast is er aan het materiaal een UV-pakket toegevoegd met het pigment om de effecten van de zon te verminderen en vervaging tegen te gaan. (Witte, zwarte en donkere kleuren zijn beter bestand tegen vervaging dan lichtere kleuren).