onderscheidend Deens design

Luxury to me is not about buying expensive things. It’s about living in a way where you appreciate things.” Oscar de la Renta

Als deze fameuze woorden ergens op kunt betrekken, dan is het wel op Scandinavisch design. En zeg je Scandinavisch design, dan weet je dat Denen al decennia lang hier een stevige stempel op drukken.

Schermafbeelding 2015-04-17 om 13.00.01

Het Deense Houe mag dan nog geen decennium oud zijn, het bedrijf heeft wel degelijk in korte tijd zijn sporen verdiend. Dit danken zij aan hun filosofie: het brengen van duurzame producten, betaalbare luxe creëren en hierbij gebruik maken van getalenteerde locale ontwerpers.

En het eindresultaat is er wel naar. Dankzij het oersterke bamboe, het stevig gepoedercoat grijs stalen frame en duurzame kunststof lamellen hebben de stoelen een geheel eigen look gekregen. Leuk weetje is daarbij dat de kunststof lamellen een knipoog zijn naar het wereldbekende Lego.

Wanneer een ontwerp een lust voor het oog is, goed zit en duurzaam is wordt het vanzelf een evergreen. Wij zijn eerlijk gezegd behoorlijk gecharmeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *