outdoor luxury is our specialty

Dan laat je de hectiek van deze “concrete jungle” al snel bezit van je nemen. Waar je je de eerste uurtjes misschien nog afvraagt in welke heksenketel  je terecht bent gekomen, zweept diezelfde hectiek je binnen de kortst mogelijke keren al op. En ga je mee in de flow. De dynamiek van deze stad geeft vleugels. Winkels, musea, parken, restaurantjes, ze zullen er allemaal aan moeten geloven. En jij zelf ook.

Natuurlijk is het altijd handig om je vooraf een beetje in te lezen, tijdig vanuit Nederland een tafeltje te boeken en lekkere loopschoenen mee te nemen. Maar het is en blijft een stad welke constant on the move is, waar om de haverklap tentjes openen (en sluiten..), wat vandaag hot is kan morgen not zijn.

The MeatPackingDistrict blijft onverminderd leuk en de omliggende wijken zijn zeker de moeite waard. Zo doe je jezelf te kort wanneer je niet even de te happy the peppy kledingzaak van Pharrell Williams binnenstapt, Billionaire Boys Club & Icecream. Zijn de hamburgers bij The Spotted Pig wel erg lekker.. En, wanneer je toch even de ogen wilt sluiten is het heerlijk slapen in The Standard .

Een van de betere tips welke je mogelijk kunt krijgen is “huur een fiets”… Stap ’s morgens op, flesje water in de rugzak en struin de verschillende wijken af. Laat de betonnen jungle Manhattan gerust een dagje achter je, steek de Brooklyn Bridge over waar wijken als Brooklyn en Williamsburg ware gems verbergen. Verrassende shops, diners, galeries en musea. En maak tijd vrij om even over TheHighLine te wandelen, waar Fermob Bistro stoelen soelaas bieden aan de vermoeide voeten.

En, wanneer je na het boarden nog vol adrenaline en fantastische herinneringen in het vliegtuig naar huis zit kun je het beamen: NewyorkCity is “The city that never sleeps…”