outdoor luxury is our specialty

De geschiedenis van Bistro

De iconische opklapbare Bistro tafels en stoelen van Parijs, gecreëerd aan het einde van de 19e eeuw, waren een uitkomst voor de terrassen van de kleine cafés (bistro’s in het Frans) die destijds overal floreerden. De nieuwe stijl van meubilair, praktisch en snel opgeborgen, was des te succesvoller bij café-eigenaren omdat het hen de huur voor een vast terras bespaarde.

Het succes van dit “gelede” meubilair heeft veel ingenieurs geïnspireerd op zoek naar veerkracht, bruikbaarheid en comfort. Fermob, de toonaangevende Franse fabrikant van metalen buitenmeubelen, heeft zijn Bistro-collectie ontwikkeld op basis van het originele “Simplex”-octrooi dat in 1889 door een heer Edouard Leclerc werd geregistreerd.

De collectie

De Bistro klapstoelen met twee latten op de rugleuning en vijf latten op de zitting en de Bistro klaptafels met hun gekruiste onderstellen zijn de authentieke replica’s van hun illustere voorgangers, met de extra voordelen gezien moderne technologieën.

Ontdek Bistro by Fermob, een unieke collectie ontwikkeld op basis van het authentieke model uit 1889, verkrijgbaar in 23 kleuren, 4 versies van de stoelen en 10 modellen van tafels, allemaal opvouwbaar.