als vanouds!

De Basket chair, ontworpen in 1950 door de Deense ontwerpers Nanna en Jørgen Ditzel, is geen onbekende voor vintage design liefhebbers. Het lijnenspel van dit stoeltje, en dan met name de zitting ervan, zien we in regelmatig in andere ontwerpen terug.

nanna-ditzel-basket-chair-zw

Ook het in Barcelona gevestigde Kettal is fan gebleken van dit tijdloze ontwerp. Maar Kettal onderscheidt zich door niet alleen het origineel opnieuw uit te brengen, zij hebben er ook een uitzonderlijk mooie out-door versie van gemaakt. Het stoeltje ziet er exact uit als het originele ontwerp van de Ditzel’s. Waar de indoor variant vervaardigd is van eikenhout en handgeweven wicker wordt de out-door uitvoering gemaakt van hoogwaardig teak en een UV-bestendige kunststof vezel.

basket_15

De stoffering van de kussens, eveneens ontworpen door Nanna Ditzel, de “koningin van Deens Design”, is van pure new wool en verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties maar ook in 8 Hallingdal fabrics van Kvadrat. En, last but not least, de Basket chair heeft al in 1950 een prijs bij “The Cabinetmakers Guild Exhibition” en in 1951 op de Milan Triennale gewonnen. Maar ook wel degelijk onze harten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *